DonacijeVesti

Donacija 3500 knjiga za bolnice za zaražene korona virusom

U skladu sa novonastalom situacijom i u našoj zemlji koja je globalno obeležena korona pandemijom, poklonili smo 3.500 knjiga za formiranje bolničkih bibioteka u specijalizovanim bolnicama napravljenim za lečenje od ovog virusa. Hiljadu i pet stotina knjiga poklonjeno je za biblioteku na Beogradskom sajmu, a po hiljadu knjiga dobile su bolnice u Novom Sadu i Nišu.

Viktor Lazić, predsednik Udruženja Adligat kaže: „Zadovoljni smo što smo u mogućnosti da i u ovom teškom trenutku pružimo pomoć. Nadamo se da će, uz knjigu i znanje, obolelima od korone biti barem malo lakše i da će im vreme brže proći. Ovaj projekat je, uz podršku Ministarstva odbrane, u delo sprovela odbornica Skupštine grada Beograda, Draginja Vlk, na čemu smo joj izuzetno zahvalni. Naše Udruženje već pet godina sprovodi akciju Milion knjiga za Srbiju. Do sada smo poklonili više od pola miliona knjiga za biblioteke širom Srbije, ali i Balkana. Knjige su prethodnih godina, između ostalog, dobilo i 29 zatvora, 50 škola i 25 bolnica.

Bio je pravi podvig za svega jedno pre podne klasifikovati, pripremiti i preneti 3.500 knjiga, ali ono što je značajno reći jeste i da su knjige koje je Adligat poklonio knjige, koje su ovom udruženju za akciju „Milion knjiga za Srbiju“ poklonili SANU, Udruženje književnika Srbije, Srpsko književno društvo, Biblioteka „Milutin Bojić“ i mnoge druge institucije i pojedinci.

image_pdfimage_print

Komentariši