DonacijeVesti

Донaција 3500 књига за болнице за заражене корона вирусом

У складу са новонасталом ситуацијом и у нашој земљи која је глобално обележена корона пандемијом, поклонили смо 3.500 књига за формирање болничких бибиотека у специјализованим болницама направљеним за лечење од овог вируса. Хиљаду и пет стотина књига поклоњено је за библиотеку на Београдском сајму, а по хиљаду књига добиле су болнице у Новом Саду и Нишу.

Виктор Лазић, председник Удружења Адлигат каже: „Задовољни смо што смо у могућности да и у овом тешком тренутку пружимо помоћ. Надамо се да ће, уз књигу и знање, оболелима од короне бити барем мало лакше и да ће им време брже проћи. Овај пројекат је, уз подршку Министарства одбране, у дело спровела одборница Скупштине града Београда, Драгиња Влк, на чему смо јој изузетно захвални. Наше Удружење већ пет година спроводи акцију Милион књига за Србију. До сада смо поклонили више од пола милиона књига за библиотеке широм Србије, али и Балкана. Књиге су претходних година, између осталог, добило и 29 затвора, 50 школа и 25 болница.

Био је прави подвиг за свега једно пре подне класификовати, припремити и пренети 3.500 књига, али оно што је значајно рећи јесте и да су књиге које је Адлигат поклонио књиге, које су овом удружењу за акцију „Милион књига за Србију“ поклонили САНУ, Удружење књижевника Србије, Српско књижевно друштво, Библиотека „Милутин Бојић“ и многе друге институције и појединци.

image_pdfimage_print

Коментариши