Тито на снижењу

Откупили смо, по ниској цени, свежањ фотографија Јосипа Броза Тита снимљених у различитим ситуацијама. Међу њима је фотографија начињена у Сукарновој резиденцији у Богору, на Јави (Индонезија), 1963. године, као и неколико слика у загрљају са Садатом, током Титове посете Египту. Има ту и фотографија снимљених ко зна где, али и ратних, са Козаре и са непознатих локација. Неким чудом, у откупљеном свежњу нашло се, уз Титову слику у лову, и неколико слика српске војске из Првог светског рата и један портрет краљице Марије.

Све те Титове слике скупа коштале су нас 750 динара.

Купљено је и нешто поштанских марака, међу којима су најзначајније марке Њуфаудланда (данас део Канаде), Северног Борнеа и Лабуана (данашња Малезија). Узели смо комплет марака Србије за 2010. годину, који нам је недостајао у збирци. Сада се у Адлигатовој збирци може видети по један непоништени примерак сваке марке која је коришћена на територији Србије од 1941. до 2014. године, уз већину марака коришћених од 1866. до 1941. године.

Набављене су, за свега 550 динара, и три занимљиве књиге: роман „Вукадин“ Стевана Сремца штампан у Загребу 1918. године, потом „Учитељ руског језика за Србе“, како пише на корици – „популарни приручник за свакога“, објављен у тек ослобођеном Београду, 1944. године, и „Руски у Србији“, књижицa штампанa 1920. године, како би се руска бела емиграција коју је пригрлио краљ Александар лакше споразумевала са Србима.

Од данас су код нас и признанице и налози Геце Кона, са његовим печатом и потписом, као и један документ са потписом Слободана Јовановића.

BetFair F.BetRoll UK Bookies
Ladbrokes Review L.BetRoll
WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
United Kingdom BetRoll Bookmakers